KONVEKTOMATY

- Kapacita GN2 / 3 alebo 430x325 mm, ks: 4- Vzdialenosť medzi vodiacimi lištami, mm: 78- Ovládací panel: Mechanický- Typ zvlhčovania: Vstrekovač- Rýchlosť ventilátora: 1 (vzad)-...

- Kapacita GN2 / 3 alebo 430x325 mm, ks: 4- Vzdialenosť medzi vodiacimi lištami, mm: 78

Od profesionálnej kombinovanej rúry vieme, čo chcete: že je ľahko použiteľná, účinná a schopná rovnomerného a presného varenia. Objavte nového kuchára Mychef! Cenovo...

Elektrický nástrekový konvektomat 4GN 1/1Vhodný aj pre pekárenskú normu 600x400 • Rozmery 780 x 850 x 620 mm• Výkon 7,8 kW• Elektrické pripojenie: 400V / 3N 50/60 Hz• Kapacita...

Najmenší a najjednoduchší model z rady konvektomatov FAGOR advance, tvorba pary nástrekom, vpichová sonda, kapacita 6xGN1/1

Elektrický nástrekový konvektomat 10 GN 1/1Vhodný aj pre pekárenskú normu 600x400 • Rozmery 780 x 850 x 1180 mm• Výkon 15,8 kW• Elektrické pripojenie: 400V / 3N 50/60 Hz•...

Modelová rada vyvinutá pre široké použitie so zmyslom pre kvalitu, detail, rýchlosť a pragmatickosť. Tvorba pary v bojleri, vpichová sonda, kapacita 6xGN1/1

Modelová rada vyvinutá pre široké použitie so zmyslom pre kvalitu, detail, rýchlosť a pragmatickosť. Tvorba pary v bojleri, vpichová sonda, kapacita 10xGN1/1

Vysoká presnosť a plnenie tých najnáročnejších úloh, to sú dve vlastnosti, ktoré plne vystihujú modelovú radu advance+, HIGH TECHNOLOGY v kuchyni, kapacita 6 x GN1/1 - 65mm.
_konvektomat-advance--ape-101-akcia.jpg?5e7221c3
)
s 0% akontáciou od 10€ mesačne Vysoká presnosť a plnenie tých najnáročnejších úloh, to sú dve vlastnosti, ktoré plne vystihujú modelovú radu advance+, HIGH TECHNOLOGY v...

Vysoká presnosť a plnenie tých najnáročnejších úloh, to sú dve vlastnosti, ktoré plne vystihujú modelovú radu advance+, HIGH TECHNOLOGY v kuchyni, kapacita 10xGN2/1

Moderný a odolný konvektomat novej generácie EGO pro s kapacitou 11x GN 1/1. 10" dotykový displej a všetky moderné funkcie s jednoduchým ovládaním dotykom prsta. Kulinárske...

Modelová rada vyvinutá pre široké použitie so zmyslom pre kvalitu, detail, rýchlosť a pragmatickosť. Tvorba pary v bojleri, vpichová sonda, kapacita 10xGN2/1

Vysoká presnosť a plnenie tých najnáročnejších úloh, to sú dve vlastnosti, ktoré plne vystihujú modelovú radu advance+, HIGH TECHNOLOGY v kuchyni, kapacita 20xGN1/1

Vysoká presnosť a plnenie tých najnáročnejších úloh, to sú dve vlastnosti, ktoré plne vystihujú modelovú radu advance+, HIGH TECHNOLOGY v kuchyni, kapacita 20xGN2/1
Čo je konvektomat? Ako si správne vybrať?
Konvektomat, parná teplovzdušná rúra, je dnes zariadením, všeobecne považovaným za základ modernej profesionálnej kuchyne. Medzi hlavné výhody tohto zariadenia patrí polyfunkčnosť, ekonomika, efektivita, senzorické vlastností finálneho pokrmu a celková úspora času, vstupných zdrojov, z ktorých je veľká časť práve energia, ktorej cena v dnešnej dobre lineárne stúpa.
Vhodný výber konvektomatu z pohľadu obstarania, údržby, výkonnosti a efektívnosti. Konvektomaty delíme na 2 základné skupiny boilerové a injekčné.
Konvektomat je v podstate teplovzdušná rúra, v ktorej je horúci vzduch rovnomerne rozvedený do všetkých častí komory tak, aby bolo zaistené konštantné ohrievanie zo všetkých strán pokrmov vystavených tepelnému opracovaniu. Na rozdiel od statických pecí, kde je zvyčajne horné a spodné ohrevné teleso a horúci vzduch je rozvedený náhodným prúdením, je možné v konvektomate piecť, variť na niekoľkých plechoch súčasne bez toho aby boli niektoré miesta spálené alebo nedopečené. K tomu slúžia patentové systémy výrobcov.
Ďalším podstatným rozdielom od statickej pece je, že v priestore varnej komory konvektomatu je vytváraná para, ktorá pôsobí na pripravovaný pokrm pozitívne v zmysle nevysychania mäsa a zníženia strát pečením, a zvyšuje tak výťažnosť pri pečení, prípadne je v pare možné priamo variť. Výhodou varenia v pare je hlavne skutočnosť, že na rozdiel od varenia klasickým spôsobom nie je varená potravina nešetrne vylúhovaná a zachováva si tak lepšiu farbu, minerálne látky a vitamíny, čo je citeľne badať najmä pri varení zeleniny, zemiakov...
Ako je para v komore vytvorená?
Je niekoľko systémov, ktoré je možné rozdeliť do troch základných. Tvorba pary nástrekom, tvorba pary systémom SteamMaxi™ alebo para vytváraná v zabudovanom bojleri a následne vháňaná do varnej komory.
NÁSTREK - Pri konvektomatoch s nástrekom je para vytváraná nástrekom vody na ohrevné teleso konvektomatu a následné odparenie horúcej vody z ohrevného telesa do priestoru komory.
Nevýhodou takéhoto vytvárania pary je nemožnosť precíznej regulácie množstva pary a je tak nemožné vytvoriť v komore klímu vhodnú na varenie (napríklad knedlí). Výhodou tohto systému je relatívne jednoduchá údržba a nižšie obstarávacie náklady.
VYVÝJAČ PARY - Konvektomaty s bojlerom sú zvyčajne schopné zabezpečiť dostatočné množstvo pary v komore a zaistiť veľmi dobrý výsledok pri varení. Bojler je ale sám o sebe súčiastka ktorá zdraží výrobu konvektomatu a jeho následná údržba je cenovo náročnejšia. Doporučujeme ku každému konvektomatu inštalovať zmäkčovač vody spolu s filtor jemných častíc + sadu čistiacich prostriedkov.
STEAM MAXI -Aby ste sa vyhli nevýhodám vyššie uvedených spôsobov tvorby pary, vyvinuli konštruktéri nový systém tzv. SteamMaxi, známy a patentovaný napríklad pri konvektomatoch UNOX, (nová rada ChefTop, ChefLux), kde je para vyvíjaná systémom turbín, ktoré vodu, ktorá je na ne privedená najskôr rozptýli na hmlu. To znamená že rozptýli vodu do priestoru ako aerosol, ktorý je ohrievaný na požadovanú teplotu. Výhodou tohto systému je precízna regulácia relatívnej vlhkosti komory a teploty. Je možné tak dosiahnuť varenie v nízkoteplotnej pare (paštéty, kompóty) ale aj dosiahnuť 99% vlhkosti pri 99°C. To znamená vytvoriť paru v ktorej je možné variť knedle, ryžu, zeleninu a podobne. Úplne tak nahrádza varný kotol alebo hrniec.
Medzi hlavné výhody konvetkomatu patria:
- úspora miesta a času
- úspora nákladov na prevádzku
- úspora spotreby tukov
- zachovanie minerálnych látok a stopových prvkov obsiahnutých v potravinách
- príprava viacerých pokrmov naraz bez zmiešania chutí, ala carte
- modularita
Konvektomaty ponúkame v rôznych modeloch, urovniach výbavy a s rôznou kapacitou od veľkosti 3x GN2/3, 3x GN1/1 cez strednú veľkosť 10xGN1/1 po veľkokapacitné 20xGN2/1. Vo verzii elektrika aj plyn.
Približná veľkosť konvektomatu v prepočte na množstvo jedál za deň
Príslušenstvo ku konvektomatom
Konvektomaty je možné doplniť o množstvo príslušenstva:
- schladzovače a zmrazovače, ktoré môžu byť umiestnené pod konvektomatmi namiesto podstavcov
- odsávače pár, ktoré sú umiestnené priamo na konvektomate a majú tak veľmi účinný odťah pary a tepla priamo zo stroja
- závážacie vozíky
- rozne druhy plechov a GN...
- zmäkčovače na úpravu tvrdosti vodi, rôzne filtre